Haarlem blijft verrassen

mei 14 • cover • 1068 Views • Geen reacties op Haarlem blijft verrassen

Wat gaat de tijd toch hard het is alweer mei, de maanden maart en april zijn aan mij voorbij gevlogen. Deze maanden heb ik de stilte op gezocht.

En… Haarlem heeft best veel plekjes waar het rustig is, en dat verbaasde me eerlijk gezegd. Haarlem bruist voor mij altijd, maar Haarlem heeft dus ook een andere kant: de stilte. Zo zie je maar denk je Haarlem te kennen, ontdek je plotseling de andere kant van Haarlem. Haarlem blijft me verrassen.

Samen met mijn twee bullentjes loop ik langs de waterkant van de Leidsevaart, niet echt een stilte plek zou je zeggen, maar dan plotseling tussen twee huizenblokken in vind je daar een grasveldje, en daar is het stil, je ziet de auto’s en de fietser aan de overkant, maar je hoort ze bijna niet. Elswout is ook z’n plek, maar dat mag je verwachten van zo’n natuurpark. Aan de overkant – bij ‘De Stinkende Emmer’ is ook een parkje, de honden kunnen daar lekker ravotten en het is daar heerlijk stil.

En dan aan de andere kant van onze stad, bij de Molenplas, daar kun je ook eindeloos rustig en in alle stilte wandelen. Echt een mooie plek. En dan natuurlijk De Haarlemmer Hout, dat is toch wel mijn favoriete plek, helemaal in de namiddag. Dan lopen en fietsen er niet zoveel mensen in het park, en dan is het echt genieten, van de geur, van het ruisen van de bomen en ik geniet niet alleen, ook Sammy en Max genieten met volle teugen van De Hout.

Maar De Haarlemmer Hout is niet alleen een park van stilte en rust, het is ook een park waar gefeest mag worden! Op 4 mei herdenken we weer in De Hout dat onze vrijheid niet van zelfsprekend is en staan we even stil bij alle slachtoffers van oorlogsgeweld. Mensen die hebben gestreden en gestorven zijn voor ons vrijheid. Als je nu naar de wereld kijkt dan boffen we in Nederland enorm dat we kunnen leven in volle vrijheid. De volgende dag 5 mei gaan we onze vrijheid vieren, met Bevrijdingspop. En dus is nog maar het begin van ons bruisende stad, want het festival seizoen gaat weer beginnen, volop genieten dus.

Laat Haarlem je verrassen.

Jeannette Eversen
hoofdredactie Haarlemse stadsglossy

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »