De Grootste Band Ter Wereld in Haarlem

nov 8 • Op stap in Haarlem • 1572 Views • Geen reacties op De Grootste Band Ter Wereld in Haarlem

Drumstel op de Grote Markt Muzikanten opgelet! Op 28 mei 2017 zal er in Haarlem een gooi gedaan worden naar het wereldrecord de Grootste Band van de Wereld uit het World Guinness Book of Records en daar zijn natuurlijk veel muzikanten voor nodig. Om zoveel mogelijk muzikanten te bereiken hebben initiatiefnemer Alain Timmers en de organisatie van De Grootste Band van Nederland (DGBVN) popkenner Leo Blokhuis ingeschakeld. De Nederlandse journalist op het gebied van popmuziek zal maandelijks in een filmpje bekend maken welk nummer er gespeeld zal worden en waarom dit nummer.

 

De organisatie van DGBVN denkt aan groot, groter, grootst. Waar de band nu nog uit 250 muzikanten bestaat hoopt de organisatie in mei 2017 toch wel meer dan duizend bandleden te kunnen tellen. De organisatie is dan ook verguld met de medewerking van Blokhuis. Deze popkenner bij uitstek weet een groot publiek te bereiken en met zijn ken

nis van de popmuziek zal hij de introductie in de filmpjes doen. Het thema is 60 jaar popmuziek; er zal uit elk decennium een iconisch popnummer worden gekozen. Aan Blokhuis de eer om uit te leggen waarom de keuze is gevallen op dit nummer en het belang van dit nummer in de popgeschiedenis toe te lichten.

 

Met de recordpoging wil de organisatie graag aandacht vragen voor de stichting Muziekids. Deze stichting wil mogelijkheden creëren om kinderen, tijdens verblijf in het ziekenhuis, kennis te laten maken met het maken en beleven van muziek. Dat kan een belangrijke rol spelen bij het herstel van het kind.

 

Het concert vindt plaats op zondag 28 mei 2017 op een nog nader te bepalen locatie. Ben jij drummer, (bas)gitarist, toetsenist, blazer of zanger? En lijkt het je leuk om mee te doen aan deze uniek recordpoging? Geef je dan op via de website www.dgbvn.nl.

 

Fotografie: Rob Eversen

De Grootste Band Van Nederland – 29 mei 2016

dgbvn-gitaristendgbvn-vocalistendgbvn-drummersdgbvn-alaindgbvn-drummertje

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »