Grootste Band dichterbij recordpoging

mrt 20 • HRLM Vandaag • 922 Views • Geen reacties op Grootste Band dichterbij recordpoging

Goed nieuws, het optreden van de Grootste Band van Nederland in Haarlem gaat definitief door. Dit unieke Haarlemse evenement is door het bedrijfsleven geholpen om het gat in de begroting te kunnen dichten. Het evenement is gered, maar wel zijn er nog een aantal honderd muzikanten die zich moeten aanmelden als het wereldrecord behaald wil worden.

 

Initiatiefnemer Alain Timmers is dolblij met het gedichte gat in de begroting. “De afgelopen maand heeft het bestuur keihard gewerkt om grote en kleine sponsoren te vinden die, na het afhaken van een grote sponsor, ons initiatief wilde ondersteunen.” Via media zoals Facebook en de plaatselijke kant werd twee weken geleden een noodkreet geslagen

De grootste band van Nederland

door onder andere Timmers. “Daarna kwam er ontzettend veel op ons af, van muzikanten tot ondernemers. We mochten op verschillende netwerkbijeenkomsten ons woordje doen en zo wilde veel ondernemers meewerken.”

 

Na het optreden van 250 muzikanten als de Grootste Band van Nederland op de Grote Markt is het idee ontstaan om het nog een keer groter dan ooit te doen. “We gaan met meer dan duizend bandleden uit heel Nederland een recordpoging doen om aandacht te krijgen voor stichting Muziekids. We willen dat iedereen muziek kan maken, zeker kinderen. Helaas kan niet iedereen dat. Dat kan zijn omdat er geen geld in het gezin is, of omdat kinderen te ziek hiervoor zijn. Deze stichting wil mogelijkheden creëren om kinderen tijdens een verblijf in het ziekenhuis kennis te laten maken met muziek. Dit kan een rol spelen bij het herstellen en genezen van een ziekte”, laat Alain Timmers weten.

 

Op het moment wordt er hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben. Op 28 mei worden honderden zangers begeleid door honderden bassisten, drummers, gitaristen toeristen en blazers op het evenemententerrein achter de Lichtfabriek. Het streefgetal van duizend man is echter nog niet in zicht. Daarom roept Timmers ook iedereen op om mee te komen doen. “Wil jij een mooi evenement meemaken en een goed doel steunen? Geef je dan op via www.dgbvn.nl!”

 

Foto: David Vijsma

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »