GESCHIEDENIS FESTIVAL 2018 GROTER DAN OOIT

sep 12 • HRLM Vandaag • 472 Views • Geen reacties op GESCHIEDENIS FESTIVAL 2018 GROTER DAN OOIT

Programma vierde editie definitief

Met o.a. Adam Zamoyski, Beatrice de Graaf en Herman Pleij

Geschiedenis leeft in Nederland! Dat blijkt uit het overweldigende succes van het Geschiedenis Festival van voorgaande jaren. In 2017 was het festival zelfs volledig uitverkocht. Ook dit jaar presenteert Historisch Nieuwsblad hét evenement voor alle geschiedenisliefhebbers van Nederland.

De beste historici uit binnen- en buitenland gaan in de Philharmonie in Haarlem – en op twee extra locaties – met elkaar en het publiek in gesprek over de meest uiteenlopende onderwerpen. Aan bod komen o.a. de persoonlijke tragedies tijdens de Russische Revolutie (Orlando Figes) en de fascinerende mystieke wereld van de Egyptische goden (Maarten Raven). Van de ontroerende en soms omstreden familiegeschiedenis van de Kennedy’s (Frans Verhagen) tot het recht van de vrouw op seksueel genot in de late Middeleeuwen (Herman Pleij). Coen Verbraak interviewt op het podium oud-politici Ben Bot, Job Cohen en Aad Kosto over historische gebeurtenissen waarbij zij betrokken waren.

Van lezingen tot geuzenliederen
Het programma van het Geschiedenis Festival 2018 is nu compleet.
Een greep uit het sprekersaanbod: Dick Harrison, Els Kloek, Luc Panhuysen, Adam Zamoyski, Jan Brokken, Maarten van Rossem, Eveline van Rijswijk, Orlando Figes, Nelleke Noordervliet, Herman Pleij, Beatrice de Graaf, Willem Melching, Wieteke van Zeil, Annegreet van Bergen en vele anderen.

Andere activiteiten zijn o.a.: masterclasses geschiedenis schrijven, oude handschriften en stamboomonderzoek, een quiz, een culinaire lezing over 400 jaar koken in Nederland, een hoorspel met geuzenliederen en stadswandelingen langs de Grote Markt en de Begijnenbuurt.

Ook is er dit jaar weer een kinderprogramma onder leiding van Jan-Auke Brink, auteur van beide edities van Het Grote Geschiedenis Doeboek.

Het Geschiedenis Festival is dit jaar groter dan ooit met twee nieuwe locaties: de schitterende Gravenzaal in het Haarlemse stadhuis en het Noord-Hollands Archief, beide op enkele minuten loopafstand van de Philharmonie.
Een overzicht van het programma is nu als blokkenschema te downloaden op de website.

Geschiedenis Festival 2018

Zaterdag 6 oktober, 9.30u – 18.00u Philharmonie, Lange Begijnestraat 11, Haarlem

Tickets en informatie

Leden Historisch Nieuwsblad: €49,95
Regulier: €59,95
Informatie en kaartverkoop via geschiedenisfestival.nl.
Volg het Geschiedenis Festival via Facebook of Twitter en praat mee over #GF2018.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »