Gastcurator Brigitte Kaandorp exposeert haar verzameling dropdoosjes in het kleinste museum van Haarlem

aug 23 • HRLM Vandaag • 538 Views • Geen reacties op Gastcurator Brigitte Kaandorp exposeert haar verzameling dropdoosjes in het kleinste museum van Haarlem

 t/m 16 september is de verzameling dropdoosjes van Brigitte Kaandorp te zien in het kleinste museum van Haarlem. Zij kocht haar eerste dropdoosjes in Milaan toen ze – voorafgaand aan een optreden in een onduidelijk zaaltje – op zoek was naar Pottertjes. De verzameling hangt al jaren in een klein vitrinekastje in haar huis en staat nu in het Kleinste museum van Haarlem.

‘Ik had een beetje last van mijn keel. Dat hebben artiesten wel vaker als ze ergens zenuwachtig voor zijn. Ik liep daarom een drogisterij binnen, op zoek naar iets als Pottertjes. Pottertjes kenden ze niet, maar wel hadden ze een keur aan prachtig vormgegeven doosjes met laurierdrop van het merk Amarelli. Die doosjes zijn inmiddels al jaren in Nederland te koop, maar toen nog niet. Ik werd op slag verliefd op deze zwierige Italiaanse variant op het keelsnoepje. Ik kocht alle verschillende doosjes die ze hadden en was daarmee een verzameling begonnen’.

Vanaf dat moment speurde Kaandorp in elk land naar ‘dropdoosjes’. Cachou uit Frankrijk, Wybert in allerlei variaties, Läkerol uit Zweden, Diele, Ricola, Tabu, Gifu, Zen, Nigroids, Imps, Killtoïds en allerlei andere onbekende merken. Vrienden gingen meedoen en zochten naar doosjes als ze ergens op vakantie waren. Het werd een sport om een doosje te vinden dat Kaandorp nog niet had. Haar zus was op wereldreis en nam hele vage en stinkende Indonesische en Maleise varianten mee.

Het kleinste museum van Haarlem
Het kleinste museum van Haarlem is gevestigd aan de Gedempte Oude Gracht 119, is 24 uur per dag geopend en te bezoeken vanaf de stoep. Het kleinste museum van Haarlem presenteert 10x per jaar een uniek voorwerp of verzameling van een min of meer bekende Haarlemse burger onder de noemer van ‘De keuze van ……’.

Kunst centrum Haarlem
Kunst centrum Haarlem is een warenhuis vol kunst en design voor elk budget en brengt kunst voor een betaalbare prijs bij de mensen thuis. Kunst om naar te kijken, om te lenen of te kopen! De kunstcollectie van professioneel beeldend kunstenaars omvat ca 8.000 kunstwerken.
Kunst centrum Haarlem is gevestigd aan de Gedempte Oude Gracht 117-121 te Haarlem.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »