Fietstocht Rijksbouwmeesters en Stadsbouwmeesters

apr 21 • HRLM Vandaag • 985 Views • Geen reacties op Fietstocht Rijksbouwmeesters en Stadsbouwmeesters

Het Architectuur museum ABC organiseert een fietsexcursie langs elf bouwwerken in Haarlem. Al deze bouwwerken zijn creaties van architecten die ooit rijksbouwmeesters of stadsbouwmeester zijn geweest.

 

Foto: Rein van Lierop

Atelier Rijksbouwmeester bestaat 25 jaar. In het ABC is een expositie “Rijk aan ontwerpkracht” gewijd aan dit jubileum. De expositie is gemaakt door het Atelier Rijksbouwmeester en belicht alle facetten van het werk van de Rijksbouwmeester en de ontwikkeling van de functie in de afgelopen 25 jaar. De expositie is door het ABC zelf van een Haarlems tintje voorzien door een overzicht te presenteren van bouwwerken in Haarlem die zijn ontworpen door architecten die in hun leven rijksbouwmeester zijn geweest. Dat zijn er acht: Willem Metzelaar, Gustav Bremer, Cornelis Peters, Joseph Crouwel, Gijsbert Friedhoff, Frits van Dongen, Liesbeth van der Pol en Koen van Velsen. In de expositie wordt ook werk getoond van drie Haarlemse stadsbouwmeesters: Thijs Asselbergs, Joop Slangen en Max van Aerschot.

 

De fietstocht gaat langs alle elf bouwwerken en er wordt ook een bezoek aan De Koepel gebracht, waar oud stadsarchitect Thijs Asselbergs, een van de initiatiefnemers van de Stichting Panopticon, een korte rondleiding zal verzorgen.

 

Waar: Architectuurmuseum ABC

Wanneer: zondag 30 april, 14.00 uur

Toegang: € 7,50

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »