Fastned opent stedelijke snellaadstation in Haarlem

mei 24 • HRLM Vandaag • 345 Views • Geen reacties op Fastned opent stedelijke snellaadstation in Haarlem

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eerste city station van Fastned in de Metropoolregio Amsterdam gereed

Fastned, dat bouwt aan een Europees dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s, opent vandaag een stedelijk snellaadstation in Haarlem. Het station staat tegenover het Shell station aan de Fustweg op het bedrijventerrein Waarderpolder. Bij dit snellaadstation kunnen elektrische rijders in gemiddeld 20 minuten hun auto opladen. Wethouder Cora-Yfke Sikkema, van de gemeente Haarlem, zal het station vandaag officieel voor geopend verklaren.

Met de bouw van een Europees netwerk van snellaadstations op A-locaties langs de snelweg en in steden wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om straks door heel Europa te kunnen rijden. Fastned heeft inmiddels 63 stations operationeel, waaronder zestig stations langs de snelweg en drie in de stad. Met de ontwikkeling van dit snelle laadstation in de stad spelen Fastned en de gemeente Haarlem in op de behoefte van de elektrische rijder om overal zo snel mogelijk te kunnen laden.

Michiel Langezaal, CEO Fastned: “Snellaadstations in de stad zijn een logische volgende stap voor Fastned. Elektrische rijders, waaronder ook steeds meer elektrische taxichauffeurs, willen hun auto snel weer opladen wanneer dat nodig is. Daarnaast heeft het overgrote deel van de Nederlanders geen eigen oprit. Ook deze mensen willen elektrisch gaan rijden. Het station in Haarlem is een hele geschikte locatie, het ligt langs een drukke doorgangsweg en is voorzien van goede horeca, zodat mensen meteen even wat kunnen eten, drinken of werken tijdens het snelladen.”

Cora-Yfke Sikkema, wethouder gemeente Haarlem: “Wij geloven in elektrisch rijden en daarvoor is goede en snelle infrastructuur nodig, dit laten we graag aan marktpartijen zoals Fastned over. Het gerealiseerde snellaadstation is een welkome en noodzakelijke aanvulling op de huidige openbare laadinfrastructuur in Haarlem. Ik ben er trots op dat Fastned voor Haarlem koos om een snellaadstation te bouwen.”

Fastned heeft vergevorderde plannen om ook in andere steden snellaadstations te realiseren is daarnaast bezig met de uitbreiding van haar netwerk naar het buitenland. Bij alle Fastned stations kunnen alle typen volledig elektrische auto’s (inclusief Tesla’s) de accu supersnel opladen. De stroom van de stations is groene stroom van zon en wind. EV-rijders kunnen met vrijwel iedere laadpas, tankpas en/of creditcard snelladen bij Fastned.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »