Fase ‘zorgelijk’ vereist extra maatregelen in de stad

sep 21 • cover • 170 Views • Geen reacties op Fase ‘zorgelijk’ vereist extra maatregelen in de stad

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen week flink opgelopen in de veiligheidsregio Kennemerland. Hierdoor is de regio boven de signaalwaarde gekomen van zeven positief gesteente personen per 100.000 inwoners.

Als een veiligheidsregio meerdere dagen boven de waarde van zeven uitkomt, gaat de situatie van waakzaam naar zorgelijk. Om deze situatie onder controle te krijgen worden er extra maatregelen getroffen. Het aantal besmettingen blijft namelijk stijgen. Een analyse van de GGD laat zien dat de meeste besmettingen plaatsvinden onder jongeren, in huiselijke kring en op het werk. In Kennemerland vallen afgelopen week met name de besmettingen op scholen, bij zorginstellingen en sportverenigingen op.

Kennemerland legt de focus op aanvullende maatregelen bij scholen, zorginstellingen en het voorkomen van illegale feesten. Dit laatste door gebieden aan te wijzen waar mensen in de nachtelijke uren niet aanwezig mogen zijn. 

De schouders eronder

“We zijn allemaal klaar met Corona, maar Corona is niet klaar met ons. Op dit moment is één op de ongeveer 250 mensen in Nederland besmettelijk en in Noord- Holland is de kans nog groter dat u iemand tegenkomt die besmet is, die bij u op bezoek komt of net als u aanwezig is op een feestje. We zijn dus genoodzaakt deze maatregelen te nemen om zo snel mogelijk het stijgende aantal besmettingen een halt toe te roepen. Dit kan alleen als we met elkaar onze schouders eronder zetten. Juist nu, met de herfst en dus het griepseizoen in aantocht”, zegt Marianne Schuurmans, voorzitter van Veiligheidsregio Kennemerland. 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »