EXPOSITIE ‘SELFPORTRAITS?’

jun 6 • HRLM Vandaag • 635 Views • Geen reacties op EXPOSITIE ‘SELFPORTRAITS?’

In Fotogalerie De Gang is vanaf 17 juni de expositie ‘Selfportraits?’ van fotograaf Sander Stoepker te zien. Deze expositie is geopend t/m 17 augustus 2019. Adres: Grote Houtstraat 43, Haarlem.

‘Selfportraits?’ is een uniek project van Sander Stoepker in samenwerking met het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het is een studie over perspectief en perceptie. Sander liet zich inspireren door Vincent van Gogh, de meester van het zelfportret, en wilde zien of er verschillen zijn tussen een portret en een zelfportret. Hij portretteerde in 10 dagen ruim 300 bezoekers van het museum. Het resultaat is een dubbelportret: één genomen door de fotograaf en een tweede door de persoon zelf, met een remote, zonder de fotograaf er bij.

De opening zal op zaterdag 15 juni om 17.00 uur plaatsvinden in de kerkzaal van de Doopsgezinde kerk, ingang Frankestraat 24. De fotograaf is hierbij aanwezig en zal door Ziggy Klazes geïnterviewd worden. Tevens vertelt psychiater Pim Scholte over zijn visie op zelfbeeld en identiteit. De muzikaleomlijsting wordt verzorgd door ‘All The King’s Daughters’. Aansluitend kunt u tot 19.00 uur de foto’s bekijken.

Voorafgaand aan deze opening vindt vanaf 14.30 uur in de kerkzaal een evenement plaats rondom de poulewedstrijd van de Nederlandse Leeuwinnen tegen Kameroen op het WK. Ook hiervoor bent u van harte uitgenodigd.
Informatie over ‘Fotogalerie De Gang’

Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de Doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s vande buitenwereld en de thema’s binnen de kerk. Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van de Doopsgezinde Gemeente.

Openingstijden: Maandag 12.00 – 17.00 uur; dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 17.30 uur; zaterdag 10.00 –17.00 uur.

De Gang is gratis toegankelijk en voor meer informatie kunt u terecht op www.fotogaleriedegang.nl. Wij zijn ook op Facebook en Twitter te vinden. Bezoek onze pagina opwww.facebook.com/FotogalerieDeGang of volg ons op https://twitter.com/FotogalerieGang.

Voor meer informatie over de fotograaf zie: https://www.sanderstoepker.nl.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »