Expositie fotograaf Daniel Maissan bij Olivijn

mei 8 • Op stap in Haarlem • 590 Views • Geen reacties op Expositie fotograaf Daniel Maissan bij Olivijn

Olivijn verwelkomt met trots de Haarlemse fotograaf met een solo expositie in de galerie. Op zaterdag 11 mei van 15:00 tot 17:00 is de vernissage van documentair beeldmaker Daniel Maissan. Deze overzichtstentoonstelling bevat meer dan 120 foto’s van verschillende formaten met beelden uit verschillende landen. De galerie is geopend op afspraak of tijdens restaurantbezoek drink je een fijn glas champagne met amuse voorafgaand aan het diner in restaurant op de begane grond. Hierbij de uitnodiging aan iedereen deze expositie te bezichtigen. De expositie loopt tot eind juni.

 

 

De expositie bevat zelf geschoten werk van reizen naar alle uithoeken van de wereld. Bij deze tentoonstelling aanschouw je ongekend artistieke beelden geschoten op het perfecte moment. “Daniel werkt vanuit zijn hart. Zijn beelden spreken ook van hart tot hart. Zijn werk raakt mij.”, zegt Saskia de Wal-Post, fotografe en eigenaresse van galerie Olivijn. De expositie is in het leven geroepen om Daniel Maissan te helpen met zijn volgende project in het Midd
en Oosten. Daar gaat hij zich een lange weg v
an meer dan 5000 kilometer
vervolgen langs het Abraham’s Path samen met onderzoeksjournalist Lisa Dupuy.
Maissan wil graag beleven hoe het is om in zo’n bevooroordeelde regio te zijn: “Ik wil daar zijn. Ik wil dat zien. Ik wil dat voelen en snappen.”

 

Soenita’s father can’t start work before he has helped his daughter to get ready for school.

Intuïtief gaat hij te werk en legt emoties vast wanneer ze het meest voelbaar zijn. Als je naar zijn foto’s kijkt, voelt het alsof je er zelf bij was toen de foto werd geschoten. In het geval van Maissan zegt een foto meer dan een miljoen woorden. Als gevoelsmens raakt hij bevangen door emotie en gaat volledig op in het moment. Of dat moment nu plaatsvindt in New Orleans, Nairobi of in zijn komende project. Middels rauwe reportages, kwetsbare portretten en betrokken beeldverhalen, maak je kennis met de mensen die hij op zijn weg ontmoet. Maissan voelt het verlangen de gezichten te zien, die anders ongezien voorbij gaan.

 

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »