Expositie “Dimensies” in Galerie Gemund

mei 29 • Op stap in Haarlem • 379 Views • Geen reacties op Expositie “Dimensies” in Galerie Gemund

Galerie Gemund is vereerd met de komst van twee bekende Haarlemse kunstenaars. Met deze expositie  laten Jolanda Prinsen en Kuno Grommers zien op welke uiteenlopende wijze zij  invulling geven aan “Dimensies”.

Jolanda PrinsenJolanda heeft al meer dan 50 jaar kunst in klei, glas, steen, vezels, textiel, voedsel, afdrukken, schilderijen en foto’s gemaakt. In haar gehele oevre is de veelzijdigheid in materiaalkeuze en technieken zichtbaar. Haar kundigheid openbaart zich zowel in het platte vlak als drie dimensionaal.

Jolanda Prinsen :”Mijn werk balanceert tussen 2 en 3 dimensies.
Als beeldhouwer opgeleid vormt de zwaartekracht meteen de grootste uitdaging.
In de loop der jaren (50) zijn de resultaten langzamerhand ontmaterialiseerd.
Van steen naar klei naar brons naar performance en installatie naar glas, performance en installatie en uiteindelijk tot taal en geluid. Dat alles niet tegelijkertijd maar in fases.
En altijd eerst de inhoud en dan pas de vorm, die zodoende ontstaat.
Alleen dat wat niet in 3 dimensie kan worden gevat, zoals de hemel, de tijd en de ruimte
komt op het platte vlak terecht.”

In Galerie Gemund exposeert zij  met glassculpturen, geassembleerd textiel en een foto-retroperspektief van haar werk in de afgelopen 50 jaar.

Kuno Grommers
Sinds 1980 is Kuno Grommers autonoom beeldend kunstenaar. Ooit zijn carriere gestart als theaterfotograaf is de invloed van decorontwerp en architectonische ruimte nog altijd aanwezig.
Zijn oeuvre bestaat uit geënsceneerde fotografie, foto’s van geometrische vormen in een ruimtelijke installatie. Eén belangrijk thema’s in zijn werk is het standpunt van de waarneming. Door perspectivische correcties toe te passen wordt de toeschouwer op het verkeerde been gezet. Datgene wat plat is lijkt ruimtelijk en datgene wat ruimtelijk lijkt, blijkt bij nader beschouwing plat.Kuno Grommers:” De werken verwijzen naar traditionele tweedimensionale kunst. De geometrische kleurencomposities doen denken aan abstracte schilderkunst. Mijn foto’s zijn kunst die de werkelijkheid imiteert, maar het is  de –fotografische- werkelijkheid die de kunst imiteert. ”

In deze expositie wordt zowel nieuw werk van Kuno getoond als ook foto’s die het maakproces weergeven.

OpeningDe expositie wordt zaterdag 10 juni om 16.00 uur geopend, iedereen is hierbij van harte welkom. De expositie is te bezoeken op vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.00 uur van 10 juni tot en met 9 juli. Locatie in het centrum van Haarlem, Kleine Houtstraat 48.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »