Elektrische deelscooters nu ook te vinden in Haarlem

nov 12 • HRLM Vandaag • 207 Views • Geen reacties op Elektrische deelscooters nu ook te vinden in Haarlem

De groene deelscooters van GO Sharing zijn vanaf vandaag ook in Haarlem te vinden. De honderd scooters die in de stad zijn geplaatst kan je via de GO Sharing app gebruiken. Gemeente Haarlem vindt de komst van het elektrisch deelvervoer “een belangrijke bijdrage aan het doel om het verkeer in de stad te verduurzamen.”

Haarlem is de veertiende regio in Nederland waar de deelscooters van GO Sharing rijden. Iedereen met een rijbewijs en de app kan gebruik maken van de duurzame dienst. De scooters zijn 24 uur per dag beschikbaar. De batterijen worden opgeladen met stroom uit duurzame bronnen. De scooters zijn vanaf vandaag te vinden in het gebieden: Vondelkwartier, Leidsevaartbuurt, Amsterdamsebuurt, Van Zeggelenbuurt, Parkwijk, Waarderweg en Europaweg.

De nieuwe Go sharing scooters.

Van bezit naar gebruik wanneer je het nodig hebt

GO Sharing, dat sinds afgelopen maand een jaar bestaat, heeft als doel de manier hoe we met vervoer omgaan te veranderen. “Wij willen een gedragsverandering teweeg brengen van ‘iedereen een eigen voertuig’ naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’. Dat doen we op een duurzame manier, met elektrisch deelvervoer. Zo zorgen we samen voor minder verkeersopstoppingen en het terugdringen van de ruimtebestemming voor parkeerplaatsen. Met het deelvervoer dragen gebruikers niet alleen bij aan een beter milieu, het scheelt ook in de portemonnee. Je hebt geen eigendomskosten en betaalt dus alleen per minuut die je reist, vanaf 23 cent” zegt directeur Raymon Pouwels.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »