Eerlijk, puur en Haarlems

sep 8 • HRLM Vandaag, Op stap in Haarlem • 206 Views • Geen reacties op Eerlijk, puur en Haarlems

Een lokale food tour, Feed the Nomads, biedt kleinschalige tours aan in Haarlem voor iedereen die niet vies is van lekker en duurzaam eten van lokale voedselproducenten.

De lokale gidsen van Feed the Nomads zullen je meenemen op een tocht naar mooie lokale en regionale producten in het schilderachtige Haarlem. Tijdens deze tour ontdek je verborgen culinaire parels in de meest gastronomische stad van Nederland. Een uitgelezen uitje voor degenen die houden van puur en lokaal eten en drinken.

Tijdens de wandeling bezoek je kleinschalige producenten die vertellen over hun geschiedenis, filosofie en werkwijze terwijl je hun eten proeft. De tour bevat zes adressen waaronder een chocolatier, bierbrouwer, kaaswinkel en een rooftopbar en restaurant op een parkeergarage in de stad. Bij elke stop wordt je voorzien van een hapje of een drankje.

Haarlemse oprichter Daan van der Starre laat weten dat de bezoekadressen met voorzorg zijn geselecteerd. “Ze zijn niet alleen gekozen op basis van bijzondere producten en producenten, maar ook hoe deze gemaakt zijn. Duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten staan voorop”.

Van der Starre heeft naar eigen zeggen altijd al een voorliefde voor lekker eten gehad. “We willen iets anders bieden dan de reguliere food tours die ons meenemen naar toeristische trekpleisters waar niet altijd het lekkerste eten wordt geserveerd. Dat was de reden om Feed the Nomads op te richten.” Hij legt uit dat het bedrijf zich specifiek richt op lekker en duurzaam voedsel van hoge kwaliteit. Eerlijk gekocht, maar ook eerlijk verkocht. “Wij zijn supertrots op alle mooie voedselproducenten die Haarlem rijk is. En wat is nu een betere manier om de stad te leren kennen? De stad heeft een rijke voedselgeschiedenis met een verleden als bierbrouwstad.”


Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »