Een kijkje achter de schermen: Koorschool Haarlem

feb 24 • Op stap in Haarlem • 167 Views • Geen reacties op Een kijkje achter de schermen: Koorschool Haarlem

Koorschool Haarlem nodigt komende maand gezinnen uit om een kijkje te nemen achter haar schooldeuren. De oudste muzikale basisschool van Nederland laat tijdens de ‘Open Maand’ zoveel mogelijk aspecten van haar school zien.

Het doel is om op deze manier nieuwe leerlingen te werven voor groep 5. Elke maandag-, donderdag-, vrijdagochtend en donderdagmiddag kunnen geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen. Dit kan op afspraak en ook rekeninghoudend met de coronamaatrdegelen. Directeur Annemarie van der Zoest nodigt per dagdeel maximaal één gezin uit.

“Doordat we naast normale schoolvakken dagelijks veel aandacht besteden aan zang- en muziek, is de school niet te vergelijken met andere basisscholen”, verteld de directeur. Zo wil de school iedereen een kans geven om de bijzondere sfeer persoonlijk te komen voelen.

Algemene muziekleer

De Koorschool Haarlem is de oudste muzikale basisschool van Nederland voor jongens en meisjes van groep 5 tot en met 8. Naast de normale schoolvakken wordt er dagelijks veel aandacht besteed aan de zang- en muziekopleiding van de leerlingen. Dit gaat ook met behulp van onder andere algemene muziekleer en repertoire-studie. Daarnaast kunnen alle leerlingen een muziekinstrument bespelen en daar les in krijgen. Belangrijk onderdeel van de schoolcultuur is het zingen in de Kathedrale Koren die aan de Koorschool zijn gekoppeld.

De leerlingen geven jaarlijks in Nederland en daar buiten een groot aantal professionele concerten in kerken en concertzalen en en zijn regelmatig te zien of te horen tijdens radio- en televisieopnames.

Rondleiding

Tijdens het bezoek aan onze school krijgen de gezinnen een privé rondleiding. Zij worden ontvangen en rondgeleid door een leerling uit groep 8. Zo kunnen zij meekijken en doen met een muziekles. De directeur staat klaar om in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »