Druk bezocht Initiatievencafé biedt podium aan Haarlemmers met idee voor de stad

mrt 13 • HRLM Vandaag • 536 Views • Geen reacties op Druk bezocht Initiatievencafé biedt podium aan Haarlemmers met idee voor de stad

Dinsdag 6 maart vond de tweede, drukbezochte editie van het Initiatievencafé plaats in het Seinwezen. Zes bevlogen Haarlemmers gaven een pitch over hun idee voor de stad. Een geïnteresseerd publiek, bestaande uit andere initiatiefnemers, maatschappelijke organisaties, ondernemers en ambtenaren, was komen luisteren. Na afloop van de pitches werd druk genetwerkt om zo de basis te leggen voor samenwerkingen die de initiatiefnemers wellicht verder kunnen helpen.

De onderwerpen van de pitches liepen uiteen; van een parade om het taboe rondom psychische gezondheid te doorbreken (MadPride), tot een project waarbij plastic eenvoudig uit het Haarlemse water gefilterd kan worden tot een project wat cultureel erfgoed laagdrempelig wil maken voor jongeren.

Helen Roeten van MadPride en Lucas Boreel van het erfgoed initiatief lieten na afloop van het Initiatievencafé weten enorm blij te zijn met de nieuwe contacten die hen verder kunnen helpen met hun initiatief. “Het Initiatievencafé is een mooie manier om mijn initiatief te pitchen en zo mijn netwerk te vergroten. In de zaal stonden veel mensen die actief zijn op gebieden waar ik zelf niet zo snel mee in aanraking kom.” aldus weer een andere pitcher, Pepijn Rijks.

Haarlemmers met een idee voor de stad kunnen eind voorjaar/begin zomer weer terecht bij de volgende editie van het Initiatievencafé. De datum van de derde editie wordt bekend gemaakt op www.haarlem.nl/initiatieven.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »