Clubrecords en zesde plaats bij NK meerkamp voor Haarlemse atleet Babs Koemen

sep 9 • HRLM Vandaag • 227 Views • Geen reacties op Clubrecords en zesde plaats bij NK meerkamp voor Haarlemse atleet Babs Koemen

AV-Haarlem atleet Babs Koemen kwam vorige week in actie bij het NK meerkamp in Emmeloord. Ze wist op de eerste dag al de zesde plaats te behalen bij het hordelopen en haalde een nieuw clubrecord van 15,10 seconden. Eerder had Koemen dit al geprobeerd, maar had toen last van veel rugwind.

Bij het hoogspringen liet ze opnieuw zien in goede vorm te zijn, aangezien ze het clubrecord dat zij samen deelde met Sanne Immer nu alleen op haar naam heeft staan. Kogelstoten ging vervolgens minder, maar op de tweehonderd meter liep ze met 26,84 een seconde sneller dan haar PR-prestaties van 24 juli.

Koemen begon de tweede dag met een kleine verbetering van haar prestaties bij het verspringen die momenteel op 5,30 meter staan. Bij het speerwerpen tikte ze de 30,30 meter aan.

Op de afsluitende 800 meter wist Koemen vervolgens weer goed te presteren. Ze was een paar seconden langzamer dan haar PR-prestatie van vorige week. Met ongeveer tweeënhalve minuut wist ze de tweede plek te bemachtigen. Daarmee heeft Koemen na twee dagen 4655 punten gehaald op de zevenkamp en wist het clubrecord van 4388 punten te verbreken.

Met drie clubrecords in een weekend kan gezegd worden dat Koemen goed in vorm is. Wie weet komen daar volgend jaar nog meer records bij, want dan komt ze bij het NK Junioren in actie op de 100 meter horden en 400 meter horden.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »