Doet u vrijwilligerswerk?

jan 30 • cover, HRLM Vandaag • 3259 Views • Geen reacties op Doet u vrijwilligerswerk?

De Vrijwilligerscentrale Haarlem en Omstreken heeft het nog nooit zo druk gehad. Hoeveel vrijwilligers lopen er in Haarlem rond? Verslaggevers Anjuli Veltman (tekst) en Denise van Vliet (fotografie) gingen de straat op met de vraag: doet u vrijwilligerswerk?

blablabla

Eltjo van Wijk (54) reageert met een enthousiaste “jazeker”. “Ik ben de leider van een voetbalteam. De jongens van nu heb ik zien opgroeien vanaf vijf jaar oud en steeds beter leren kennen. Het is elke keer weer een uitdaging, maar wel erg leuk en leerzaam.”

DSC00296

Je zou beter kunnen vragen wat Henny van der Leden (70, links) níet doet. Secretaris, lid van een raad van bestuur, radiopresentator: ze is het allemaal. En dan heeft ze naar eigen zeggen nog tijd over! “Het is fijn om iets terug te doen en het is gewoon leuk.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

blablabla

Isabelle Coppens (23) zou wel graag vrijwilligerswerk willen doen. “Maar nu wil ik graag geld verdienen naast mijn studie.” Ze werkt op haar universiteit en als oppas. “Ik zie wel dat het mooi is om iets terug te kunnen doen, dus wie weet in de toekomst…”

DSC00302

Gilbert Arnold (46) is mantelzorger. Drie keer per week gaat hij naar De Rijp in Bloemendaal. “Voor mijn eigen moeder, maar ik help ook anderen. Ik doe het al vier jaar met veel plezier. Het maakt de mensen blij en het scheelt ook voor de verzorgers.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC00304

Gijs van Diepen (18) schudt zijn hoofd. “Op deze leeftijd doe ik liever betaald werk. Ik ben er ook nooit mee in aanraking gekomen.” Maar mocht hij later genoeg tijd en geld hebben, dan zou hij best een paar uurtjes per week iets leuks met kinderen of sport doen.

blablabla

Joke Helderman (69) zegt dat ze geen vrijwilligerswerk doet. “Wel mantelzorg. Telt dat ook? Vroeger had ik er nooit tijd voor vanwege een voltijd baan, maar nu heb ik een aantal mensen in mijn omgeving die wel wat hulp kunnen gebruiken.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »