Documentaire over Haarlemmers met financiële zorgen

okt 20 • HRLM Vandaag • 263 Views • Geen reacties op Documentaire over Haarlemmers met financiële zorgen

Tijdens een openbaar webinar over geldzorgen en schulden gaat de documentaire Blik op Geld in de première. De serie bestaat uit zes korte afleveringen. Hier wordt getoond waar Haarlemmers met financiële zorgen terecht kunnen. Ook schetst het een beeld met wat voor gevolgen dit heeft op hun sociale en economische leven.

Filmmakers Mirna Ligthart, Sander van Weert en Marieke Boon hebben in opdracht van de organisatie Geldzorgenvrij zichtbaar gemaakt welke hulp en ondersteuning er zijn in Haarlem voor inwoners met geldzorgen en schulden. In de films zijn jongeren en ouderen gekoppeld. Zij interviewen elkaar, maar ook ervaringsdeskundigen plus specialisten op het gebied van schulden en schuldsanering.

Vanwege de coronacrisis en de toenemende werkeloosheid verwacht Geldzorgenvrij dat het aantal Haarlemmers met financiële zorgen sterk zal stijgen. 

Oplossingen

Blik op Geld toont een divers beeld van de vele Haarlemse organisaties en instellingen die te maken hebben met de geldzorgen van bijvoorbeeld hun personeel, studenten en cliënten. Blik op Geld laat ook de oplossingen en mogelijkheden zien die bijvoorbeeld het Nova College, het Spaarne Gasthuis, de gemeente Haarlem en Geldzorgenvrij bieden op het gebied van schulden en financiële zorgen. 

Donderdag 12 november gaat Blik op Geld in première tijdens een openbaar en gratis toegankelijk webinar. Naast de filmvertoning zijn een aantal kenners op het gebied van schulden en geldzorgen aanwezig. De Haarlemse wethouder ruimtelijke ordening Sociale Zaken Floor Roduner opent het webinar. Naast de filmvertoning spreken deskundigen zoals PvdA statenlid Provincie Noord-Holland Sandra Doevendans, zij is uitgenodigd als ervaringsdeskundige. Het webinar is in samenwerking met de gemeente Haarlem en Geldzorgenvrij. 

Hulp

De Haarlemse organisatie Geldzorgenvrij werkt met zogenaamde schuldhulpmaatjes die Haarlemmers begeleiden met schulden en financiële zorgen. 

Het doel is dat de Haarlemmers inzicht krijgen in hun schuldenproblematiek en in hun financiële situatie waar een schuldenoverzicht onderdeel van uitmaakt. Hulpvragers kunnen vervolgens de juiste stappen zetten om hun problemen op te lossen en met behulp van het schuldhulpmaatje zoeken naar oplossingen.

Beeld: Geldzorgenvrij

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »