Dit jaar geen Stripweek maar weekend voor Haarlem

sep 15 • HRLM Vandaag • 249 Views • Geen reacties op Dit jaar geen Stripweek maar weekend voor Haarlem

Voor de eerste keer zal er als een aanvulling op de Stripdagen Haarlem, het Stripweekend Haarlem plaatsvinden. Desondanks de organisatie natuurlijk rekening moet houden met het coronavirus, is het hen toch gelukt om een programma samen te stellen.

In het weekend staan twee hoofdthema’s centraal die vervolgens worden uitgewerkt. Het eerste onderwerp is de 75-jarige bevrijding waar een tentoonstelling en een minicongres plaatsvinden over de Tweede Wereldoorlog in strips. Zo zal Platform voor Kunsten (37PK) de tentoonstelling Scherven en Littekens van Erik de Graaf laten zien, die hij baseerde op verhalen van zijn grootmoeder. Hij vertelt over de vriendschap tussen twee gewonen mensen tijdens en na de wereldoorlog. De Patronaat organiseert het congres ‘De Tweede Wereldoorlog in Strips’. Onder leiding van Kees Ribbens en Rik Spanjers gaan een aantal stripauteurs onder meer dieper in op hoe zij de oorlog in beeld hebben gebracht.

775ste verjaardag

Het tweede onderwerp dat het Stripweekend Haarlem aankaart is de 775-jarige verjaardag van de Spaarnestad. Het onderdeel Graphic Novel Weekend zal zich volledig op de verjaardag van de stad focussen. In het Slachthuis zullen tekenaars, illustratoren, schrijvers, vertegenwoordigers en andere kunstdisciplines samenwerken om tot een mooi verhaal over de stad te komen. Daarbij zullen zij hulp krijgen van een Haarlemse stadsarcheoloog. Het resultaat zal op 23 november aangeboden worden aan burgemeester Jos Wienen.

Stichting Beeldverhaal Nederland hoopt dat Stripweekend Haarlem een aanzet is tot nog meer activiteiten om het beeldverhaal in Nederland te promoten. Meer informatie over de locaties en prijzen zijn te vinden op de website van Stripdagen Haarlem.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »