De Schillenfiets is terug van weggeweest

sep 16 • HRLM Vandaag • 268 Views • Geen reacties op De Schillenfiets is terug van weggeweest

Je hebt hem misschien al gezien want sinds deze week rijdt de Schillenfiets door het centrum van Haarlem. Een initiatief van de gemeente Haarlem, Spaarnelanden en de Groene Lobby. Deze bakfiets haalt keukenafval op bij restaurants in de stad die meedoen aan de Koplopergroep Circulaire Restaurants.

Het afval wordt verwerkt tot compost en biogas. Keukenafval van horecazaken werd tot nu toe niet of nauwelijks gescheiden en kwam hierdoor bij het restafval terecht. “Deze manier van inzamelen heeft de toekomst”, zegt Robert Oosting, directeur van Spaarnelanden. “We willen grondstoffen in heel Haarlem op een milieuvriendelijke, schone en effici├źnte manier inzamelen. In dichtbebouwde gebieden, zoals het Haarlemse centrum is dat een grote uitdaging.” Volgens Oosting manoeuvreert de Schillenfiets makkelijk door de kleine straatjes en nemen ze het afval van deur tot deur op. Hij noemt het een mooie eigentijdse variant van de schillenboer.

Jasper Fleers van de Groene Lobby laat weten dat ze de horeca op deze manier graag willen helpen om te verduurzamen. “Door samen te werken met de gemeente en Spaarnelanden is het idee van de Schillenfiets nu realiteit. We gaan voor een succesvolle proef.”

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »