De nieuwe tijd

sep 30 • cover • 471 Views • Geen reacties op De nieuwe tijd

We gaan jammer genoeg weer afscheid nemen van de zomer en richting de herfst. Net op het moment dat we weer vol energie zitten na de vakantie en de scholen zijn begonnen en de theaters gulzig staan te trappelen om hun deuren weer te openen, vraagt het virus ons wat langer geduld te hebben, we moeten we ons inhouden en ons tempo vertragen. En dat is voor vele een zeer uitdagend verzoek.

We leven dus in de nieuwe tijd. Weliswaar is deze nog maar een paar maanden oud, maar toch verlangen we massaal terug naar die ‘goede oude tijd’. 

Het blijft voorlopig bij een verlangen, want jammer genoeg nemen we geen afscheid van onze onzichtbare vijand corona. Het gaat niet weg en we weten ook niet wanneer het virus genoeg van ons krijgt… dus moeten we daar de komende tijd rekening mee houden en de uitdaging aangaan. We gaan door met de ander halve meter afstand houden, thuiswerken, mondkapjes dragen waar het moet, handen wassen en geen handen geven en ook niet knuffelen. Wat had ik graag afscheid willen nemen van ‘De nieuwe tijd’, maar helaas!

Waar we wel afscheid van nemen is onze stadsdichter Willemien Spook, haar termijn van dichterschap zit erop. We gaan haar gedichten missen in HRLM. We danken Willemien enorm voor haar inzet en mooie gedichten. Op pagina 76 nemen we met pijn in het hart afscheid van haar; we hopen nog wel veel van haar te horen in het Haarlemse.

Maar gelukkig, we nemen niet alleen afscheid in editie 70, we verwelkomen ook nieuwe rubrieken. Op pagina 95 gaat de serie van start over Beeldend Haarlem. Rob is ooit gestart met het fotograferen van de vele prachtige beelden die Haarlem heeft. Helaas – zoals iedereen wellicht weet – heeft hij dit niet mogen afmaken. Dus ben ik heel erg blij dat Eric J. Coolen en zijn zoon Yorick dit hebben opgepakt. En we verwelkomen Ann Demeester! In elke editie vertelt ze met passie over een kunstwerk die hangt in haar ‘eigen’ musea. De laatste nieuwkomer is de rubriek Nieuws uit de Buurt. Op pagina 30 een selectie van wat er gebeurt in de wijken van Haarlem.  

Ik wens iedereen een mooie najaar en blijf gezond.

Jeannette

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »