De Nieuwe Akker wint groene prijs

feb 12 • HRLM Vandaag • 1883 Views • Geen reacties op De Nieuwe Akker wint groene prijs

Schermafbeelding 2014-02-11 om 15.55.12Stadstuinderij De Nieuwe Akker mag zich de trotse winnaar van De Groene Mug Bokaal noemen. De groentetuin kreeg een wisselbeker vanwege zijn bijdragen aan de duurzaamheid van Haarlem.

Het was nog even spannend of ze er daadwerkelijk met de prijs vandoor zou gaan, want Dopper zat de kanshebber op de hielen. De Stadstuinderij kreeg de prijs uit handen van wethouder Lukas Mulder en Felicity Beentjes namens Beentjes Transport (vorige winnaar). De duurzame flesjesfabrikant eindigde uiteindelijk op de tweede plek en restaurant Aangenaam op de derde. Ruim tweeduizend Haarlemmers stemden op hun favoriete bedrijf.

Eerlijk
De Nieuwe Akker is een collectieve, biologische tuinderij. Erik de Keulenaar staat aan het hoofd van het bedrijf. Hij krijgt bijval van een grote groep vrijwilligers. Het is er een waar paradijs voor de groenteliefhebber: ieder jaar worden er wel veertig verschillende soorten geoogst. Deelnemers aan de tuinderij betalen aan het begin van het jaar hun oogstaandeel en komen wekelijks hun groente zelf oogsten. Het initiatief is ontstaan vanuit de wens om op een eerlijke manier om te gaan met de natuur.

Klik hier voor meer informatie.

Fotografie: Jur Engelchor.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »