De Koning in gesprek met Haarlemse jongeren

sep 23 • cover • 279 Views • Geen reacties op De Koning in gesprek met Haarlemse jongeren

Voor wie het nog weet won het Haarlemse Bedrijf & Samenleving! in juli het Appeltje van Oranje met hun project Time2Shine. Zij wonnen de prijs door het opzetten van een succesvol sociaal initiatief. Gisterochtend heeft Zijne Majesteit de Koning een bezoek gebracht aan het bedrijf in de stad.

Het doel van Time2Shine is om mentoren uit voornamelijk het bedrijfsleven in te zetten om jongeren bij de samenleving te betrekken en betrokken te houden. Koning Willem-Alexander sprak tijdens zijn bezoek aan de Sociëteit Vereniging met de initiatiefnemers en jongeren over het ontstaan en de ambities van het project.

Mentor

De jongeren die deelnemen aan Time2Shine hebben verschillende achtergronden, maar allen een kwetsbaarheid waar zij in hun eigen netwerk geen ondersteuning voor kunnen vinden. De rol van een mentor kan daarom in hun leven een stabiele basis bieden. Voor hen zit er een grote meerwaarde in het hebben van contact met iemand met een voorbeeldfunctie. Jongeren kiezen zelf op welke gebieden ze stappen willen zetten. De aanpak kan gericht zijn op school, financieel beheer, huisvesting, gezondheid of werk.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »