De Bibliotheek Zuid-Kennemerland in actie voor Plastic Madonna

aug 7 • HRLM Vandaag • 5933 Views • 1 reactie op De Bibliotheek Zuid-Kennemerland in actie voor Plastic Madonna

15_115 PM_rio_copacabana_beach_a“Wij, de mensheid, zijn zo sterk dat we de aarde kunnen redden”. Dat zei astronaut Wubbo Ockels in zijn toespraak voor zijn overlijden. Ook zei hij: “Elke bijdrage, hoe klein ook, is belangrijk.” Met het project de Plastic Madonna wil stichting Klean bewijzen hoe belangrijk kleine bijdragen zijn in de strijd om de plastic soep een halt toe te roepen.

Van plastic zwerf-PET-flessen naar de Plastic Madonna
De Bibliotheek Zuid-Kennemerland stelt haar vestigingen beschikbaar voor het inzamelen van plastic PET-flessen, die rondzwerven in de natuur en op straat. Hiermee is de Bibliotheek actief bezig met duurzaamheid en toont zij haar betrokkenheid met maatschappelijke duurzaamheidsprojecten van in dit geval Stichting Klean.

Van 10 augustus tot en met 30 september 2015 staan verzamelbakken in Bibliotheekvestigingen. Na 30 september wordt het plastic gerecycled. Met dit gerecyclede plastic worden met 3D-printers kleine stukje van de Plastic Madonna gemaakt. Gezamenlijk vormen al die stukjes de Plastic Madonna, een beeld van een liggende vrouw die haar kind de borst geeft, met een lengte van circa 12 meter. Tijdens de Olympische Spelen in 2016 zal het beeld onthuld worden op het strand van Rio de Janeiro.

Stichting Klean
Stichting Klean motiveert zoveel mogelijk mensen om één keer per dag één stuk zwerfvuil (bij voorbaat plastic) op te ruimen.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl, www.stichtingklean.nl en op www.plasticmadonna.nl

DATUM, TIJDSTIP & LOCATIE
Van 10 augustus tot en met 30 september, tijdens openingsuren van de Bibliotheekvestigingen*

*met uitzondering van de Bibliotheek Spaarndam

Related Posts

One Response to De Bibliotheek Zuid-Kennemerland in actie voor Plastic Madonna

  1. Karenina schreef:

    TYVM you’ve solved all my proeblms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »