Crowdfundingscampagne DeDAKKAS van start!

jun 8 • HRLM Vandaag • 444 Views • Geen reacties op Crowdfundingscampagne DeDAKKAS van start!

Vandaag start de crowdfundcampagne voor de realisatie van DeDAKKAS, een groen horecapaviljoen op het dak van parkeergarage de Kamp in het centrum van Haarlem. Een project wat niet zonder slag of stoot van de grond is gekomen. Nadat Dennis de Waart begin 2014 op het idee kwam is er inmiddels met de hulp van Jeroen Spek en Victor van Veelen veel werk verzet om deze unieke plek door de regelgeving te loodsen. Met de buurt is op buurtavonden gesproken over de dagelijkse invulling en verschillende podia en culturele instellingen melden zich al om bijzondere en unieke samenwerkingen aan te gaan. De vergunning is rond en samen met banken, brouwers en bouwers wordt er hard gewerkt om het horecapaviljoen de uitstraling te geven die deze locatie verdient. Een plek door Haarlemmers voor Haarlemmers.

Eén van de lelijkste gebouwen van Haarlem, en tevens één van de mooiste plekken van Haarlem
Eenmaal op het dak, na een worsteling door meters beton wordt je beloond met het mooiste uitzicht van de stad. Het was vooral dat uitzicht, gecombineerd met de rust van de plek wat Dennis op het idee bracht om er ontspannen en ongedwongen horeca te realiseren. Waar je vooral komt om samen met vrienden even bij te kletsen of heerlijk op een bedje van de zon te genieten. Min of meer vergelijkbaar met de sfeer op een ongedwongen strandtent.

Groene gevel
Inmiddels is de eerste aanzet voor de transformatie van de parkeergarage gerealiseerd. De westgevel is door de gemeente in samenwerking met DeDAKKAS voorzien van groenbakken met klimplanten waardoor deze gevel volgend seizoen een weelderig, groen en kleurrijk beeld geeft. En dat niet alleen, deze gevel verminderd de hittestress in de overwegend versteende binnenstad en neemt fijnstof op en past dus goed in de mabitie van de gemeente om de stad groener te maken. Hoe toepasselijk op een parkeergarage voor auto’s.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »