Caprera sluit ongewoon seizoen af met ruim 25.000 bezoekers

okt 27 • Op stap in Haarlem • 300 Views • Geen reacties op Caprera sluit ongewoon seizoen af met ruim 25.000 bezoekers

In mei werd duidelijk dat het Bloemendaalse openluchttheater open mocht voor 260 bezoekers. De organisatie heeft in een hoog tempo een volledig nieuw en corona-proof zomerprogramma gecreëerd. Met 120 kleinschalige voorstellingen en concerten trok het theater tussen juli en september ruim 25.000 bezoekers.

Het leek voor Caprera een rampzalig jaar te worden in april. Bezoekers kregen te horen dat hun voorstellingen waren geannuleerd of verzet. De organisatie kreeg uiteindelijk groen licht om open te gaan. Binnen de 1,5 meter afspraak was er ruimte voor 260 bezoekers.

Looproutes en boomstammetjes

Na enkele weken was Caprera klaar om de deuren te openen. Bezoekers konden kaartjes kopen in setjes van twee, drie of vier. Op het terrein waren looproutes en de tribunes waren afgezet met boomstammetjes. Directeur Lode van Piggelen zegt trots te zijn op het publiek dat afgelopen zomer langs kwam. “Veel mensen hebben maanden binnen gezeten en je kon merken dat ze ontzettend blij waren om weer eens uit te zijn.” Hij zegt dat juist door in het theater een veilige omgeving te creëren, mensen onbezorgd konden genieten.

Het beste van Nederlands bodem 

In de crisistijd wilde Caprera graag iets betekenen voor de directe omgeving. Zo openden ze het theater open voor de eindmusicals van vijftien lokale basisscholen. Het reguliere programma werd in eerste instantie opgebouwd rondom lokale artiesten zoals Chef’Special en Veldhuis & Kemper. Snel waren ook andere grote namen te zien uit de popmuziek, klassieke muziek, cabaret- en theaterwereld van eigen bodem.

Foto: Jaap Kroon

“Artiesten waren erg enthousiast om te komen spelen in het openluchttheater”, zegt Van Piggelen. “Voor velen hun eerste optreden sinds de lockdown. De meesten speelden twee of drie keer op een dag en hadden een aangepast programma. Dat sloot perfect aan bij de nieuwe omstandigheden.”

Volgend seizoen?

Hoe het programma er volgend jaar uit zal zien kan Van Piggelen nog niet zeggen. “Een groot deel van onze shows is doorgeschoven naar volgend seizoen. Of het tegen die tijd weer verantwoord is om met 1300 mensen in een theater te zitten, weet ik niet. Gelukkig hebben we dit seizoen laten zien dat we een mooi aangepast programma op een veilige manier kunnen organiseren. Dus hoe het ook verloopt, Caprera zal ook in 2021 blijven presenteren.” 

Steun van het publiek

Ten slotte wil Van Piggelen iedereen bedanken voor de vele donaties en steunbetuigingen die het theater ontvangen heeft. “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen Caprera een warm hart toe dragen in deze tijd. Dit heeft ons kracht gegeven om door te gaan ondanks de steeds weer veranderende maatregelen. Al met al gaan we een divers programma in elkaar te zetten voor zoveel mogelijk mensen.”

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »