BUUV draagt Haarlem al tien jaar en warm hart toe

nov 3 • HRLM Vandaag • 116 Views • Geen reacties op BUUV draagt Haarlem al tien jaar en warm hart toe

Het Haarlemse bewonersplatform BUUV bestaat vandaag tien jaar. Wat begon als een klein burgerinitatief is uitgegroeid tot een platform van naam in de stad. Via dit podium kunnen Haarlemmers elkaar ontmoeten om samen iets te ondernemen of elkaar te helpen.

Bij de oprichting werd in eerste instantie een pilot gestart in Haarlem Centrum en Oost. Vanaf 2012 is BUUV te vinden in alle stadsdelen. Het groeide van een mooi idee naar een platform dat niet meer weg te denken is uit het Haarlemse dagelijks leven. Met een eigen gezicht en aanpak is het motto vanaf het begin: “Hulp en gezelligheid, voor en met elkaar, met gesloten portemonnee”. Dat volgens de organisatie nog steeds als een huis. Inmiddels staan er ongeveer zevenduizend Haarlemmers ingeschreven en worden er ruim drieduizend matches per jaar behaald.

Foto: Jaap Kroon

Om het jubileum te vieren heeft BUUV aan de Haarlemse fotograaf Jaap Kroon opdracht gegeven om zijn artistieke invulling te geven aan de activiteiten van de organisatie. Hierbij is gekozen voor een jaren zestig en zeventig styling en setting, jaren waarin elkaar helpen heel gewoon was. Het is een memorabele fotoreeks geworden die nu te zien is bij Hart in Haarlem. Vanaf februari gaat de expositie op reis door de stad en zullen de foto’s op verschillende plekken in Haarlem tentoongesteld worden.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »