Bijzondere operavoorstellingen in Caprera

aug 23 • HRLM Vandaag • 331 Views • Geen reacties op Bijzondere operavoorstellingen in Caprera

In de tweede helft van het seizoen presenteert openluchttheater Caprera

twee spectaculaire operavoorstellingen: op 27 augustus speelt het Nederlands Kamerorkest samen met Toonkunstkoor Amsterdam en vier solisten de mooiste aria’s uit beroemde opera’s en op 9 september treedt het geprezen gezelschap Opera Spanga met La Traviata voor het eerst op buiten Friesland.

Nederlands Kamerorkest – Opera Classics

Op zondag 27 augustus presenteert het Nederlands Kamerorkest een avond met aria’s uit beroemde opera’s, waaronder Don Giovanni, Die Zauberflöte en Il Barbiere di Siviglia. Op deze avond is het podium van Caprera gevuld met maar liefst 95 musici en zangers. Het Nederlands Kamerorkest speelt in maximale bezetting, met strijkers, blazers en slagwerk. Het 50-koppig Toonkunstkoor Amsterdam maakt deze operavond compleet. Solisten zijn de veelbelovende Iraans/Nederlandse sopraan Lilian Farahani, de Britse tenor Mark Milhofer en de Nederlandse bariton Marijn Cornet. De 18-jarige Alexander Warenberg, winnaar van het Nationaal Cello Concours, zal twee maal soleren in werken van Tchaikovski. De voorstelling wordt gepresenteerd door Gregor Bak.

Opera Classics: zondag 27 augustus | 20.30 uur | kaarten zijn €32,10 en te koop via www.capera.nu of aan de kassa van het theater.

Opera Spanga – La Traviata

Al achtentwintig jaar maakt Opera Spanga eigenzinnige operaproducties. Vanuit engagement en hartstocht brengt ze een breed publiek in contact met actuele en maatschappelijk relevante operaproducties. Dit jaar heeft Caprera een primeur: voor het eerst treedt Opera Spanga buiten Friesland op! In Caprera zullen ze Verdi’s klassieker La Traviata spelen. De voorstelling ging deze zomer in première en werd goed ontvangen door de pers (zie onder andere: NRC, Volkskrant). Corina van Eijk, artistiek leider van Opera Spanga en regisseur van deze overweldigende opera, bewerkt La Traviata speciaal voor ons openluchttheater Caprera.

La Traviata: zaterdag 9 september | 20.30 uur | kaarten zijn €41,50 en zijn te koop via of aan de kassa van het theater.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »