Bijzondere Haarlemmertjes komen in aanmerking voor een lintje

okt 14 • HRLM Vandaag • 188 Views • Geen reacties op Bijzondere Haarlemmertjes komen in aanmerking voor een lintje

Ken jij een kleine Haarlemmer van vier tot twaalf jaar die iets bijzonders doet voor een ander, voor de stad of zijn of haar omgeving? Iemand die bijvoorbeeld altijd de buren helpt met klusjes. Geef deze Haarlemmer dan op voor een Kinderlintje.

Iedereen mag een kind opgeven voor het Kinderlintje. Hoe moet je dat doen? Stuur voor 16 november een e-mail met motivatie naar kinderburgemeester@haarlem.nl. De Kinderraad kiest vanuit alle inzendingen drie kinderen die in aanmerking komen voor een lintje. Een groep kinderen die iets bijzonders hebben gedaan krijgen één lintje.

Onbevangen blik

Sinds augustus heeft Haarlem een kinderraad geheel compleet met kinderburgemeester.”Kinderen zijn niet alleen te toekomst, maar ze zijn ook onderdeel van de maatschappij waar wij in leven”, laat Jur Botter, wethouder Jeugd, weten. Volgens hem zijn kinderen betrokken bij zaken die vandaag spelen en kunnen commentaar geven met een onbevangen blik. “Ze hebben een andere kijk op dingen, anders dan volwassenen. Die andere kijk op onderwerpen komt in de kinderraad naar boven. Het verrijkt daarmee onze blik op Haarlem”, aldus Botter.

Kinderburgemeester Quinten doet de oproep om Haarlemmers op te geven

Kinderburgemeester Quinten de Lange mag drie lintjes uitreiken op 23 november, de 775e verjaardag van Haarlem.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »