Activiteiten in de voorjaarsvakantie

feb 21 • cover • 2696 Views • Geen reacties op Activiteiten in de voorjaarsvakantie

speuren in het duinJippie! Van 21 februari tot 2 maart hebben de leerlingen van de Haarlemse basisscholen weer voorjaarsvakantie. Maar wat is er deze week allemaal te beleven voor de kleine Haarlemmertjes?

Voor echte speurneuzen
In Nationaal Park Zuid-Kennemerland kunnen kinderen hun vergrootglas tevoorschijn halen. Hier kunnen ze namelijk ontdekken welke dieren er in de duinen leven. Poep, veertjes en knaagsel wijzen de speurneuzen de weg. Natuurlijk gaat er ook een ervaren gids mee. Zonder gids op onderzoek uit? Huur één van de boekjes met speurtochten bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen.

Klik hier voor meer informatie.

Voor de theaterliefhebbers
In poppentheater de Zilveren Maan kunnen de kleintjes zich op zaterdag 22 en zondag 23 februari voor even in de wereld van Zoetje wanen. Zoetje is een echte keukenprinses en op zoek naar haar prins op het witte paard. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze dat dingen in werkelijkheid minder mooi zijn dan in sprookjes. Zal ze haar sprookjesprins toch vinden? Op zaterdag speelt de voorstelling om 14.30 uur, op zondag om 14.00 uur.
Klik hier voor meer informatie.

Voor dierenvrienden
BijtjeAlleen mensen overnachten in een hotel? Nee hoor, ook insecten! Zin om deze kleine beestjes een handje te helpen? Kom dan op 26 februari naar de kassen van de Haarlemse Stadskweektuin. Het hotelletje is vooral geschikt voor metsel- en behangersbijtjes. Geen angst, deze bijtjes hebben niet voldoende kracht om te steken. De workshop is vanaf 14.00 uur in de Stadskweektuin aan de Kleverlaan 9. De kosten bedragen € 7,50 per persoon inclusief alle materialen, limonade en wat lekkers  Aanmelden kan via (023) 511 47 02 of gpardoel@haarlem.nl.
Klik hier voor meer informatie.

Voor de muziekliefhebbers
Altijd al benieuwd geweest naar hoe dat wat op een schilderij te zien is klinkt? Welke muziek past er bij een kunstwerk over storm op zee, een verliefd stelletje of schaatsen in het donker? Een muzikant laat op zijn altviool horen hoe het schilderij klinkt óf hoe jij vindt dat het zou moeten klinken. Lekker achteroverleunen en luisteren naar mooie muziek dus! Deze activiteit is tijdens alle dagen van de vakantie (op verschillende tijden) te beleven in het Teylers Museum en kost € 5,00 per persoon.
Klik hier voor meer informatie.

 Tekst: Denise van Vliet

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »