9e editie HAARLEMS VIJFHOEK HUISKAMERFESTIVAL

sep 4 • HRLM Vandaag • 893 Views • Geen reacties op 9e editie HAARLEMS VIJFHOEK HUISKAMERFESTIVAL

9e editie HAARLEMS VIJFHOEK HUISKAMERFESTIVAL – zondag 22 september 2019

programma bekend -> kaartverkoop op 1 september van start!
Wat hebben Pieter Derks, Van der Laan & Woe, Erik van Muiswinkel, Hanneke Drenth en Jacqueline Govaert met elkaar gemeen? Ze speelden allemaal ooit op het Vijfhoek Huiskamerfestival, het meest knusse, originele en gezellige festival van Haarlem. Op zondag 22 september aanstaande vindt de 9e editie plaats. Kaartjes kun je vanaf 1 september kopen bij Café de Vijfhoek aan de Wolstraat 20.

Op zondag 22 september zijn 12 huiskamers in ‘de Jordaan van Haarlem’ ingericht als podium. Het festival biedt een mix van cabaret, muziek en theater met per voorstelling ruimte voor ongeveer 30 man publiek. Altijd een intieme setting dus, waarin je meteen stiekem even kunt rond kijken in al die verschillende huiskamers! De voorstellingen duren maximaal 30 minuten, dus ideaal als je een korte spanningsboog hebt…

Voor € 30 koop je een kaartje voor de hele dag. Hiervoor krijg je drie verschillende voorstellingen die je zelf kiest bij aankoop van je ticket. Maar dat is niet het enige: aan het eind van de middag krijg je een heerlijke, vegetarische daghap, zijn er optredens op het pleintje en een silent disco tot in de late uurtjes.

Het festival start om 14.30 uur op het plein voor Café de Vijfhoek. Vanaf daar word je onder charmante begeleiding naar de verschillende voorstellingen gebracht. Kortom: zet in je agenda en kom vanaf zondag 1 september langs voor een kaartje in café De Vijfhoek!

Het Vijfhoek Huiskamerfestival Haarlem

Zondag 22 september vanaf 14.30 uur, verzamelen bij Café de Vijfhoek

Kaarten € 30 voor 3 voorstellingen, inclusief kleine daghap, buitenoptredens en silent disco in het café.

Start kaartverkoop: zondag 1 september vanaf 12.00 uur in Café de Vijfhoek, Wolstraat 20 Haarlem.

PROGRAMMA-OVERZICHT VIJFHOEK HUISKAMERFESTIVAL 22/9/2019

Aanvang 14.30 uurofficiële opening op het pleintje vóór Café de Vijfhoek, Wolstraat 20 Haarlem. Gevolgd door een keuze aan optredens in de huiskamers:

TALK
De leukste TED-talk-parodie ooit! TALK is een cabaretvoorstelling van John Schleipen (Crème Fraîche), Jan J. Pieterse en Frank van Pamelen (o.a. Mannen van Taal). Ze vullen en vallen elkaar aan, troeven elkaar af met woordgoochelarij en laten het publiek naar adem happen. “Verbluffend en onnavolgbaar,” aldus de pers.

WILL KNOX
Will Knox is een singer-songwriter uit Londen die zich in 2017 in Haarlem vestigde. Zijn shows zijn intieme ervaringen door de levensechte verhalen en prachtige teksten. Eerder trad hij al op in een uitverkocht Paradiso, op Concert At Sea, Royal Park Live en Bevrijdingspop. Een optreden bijwonen van Knox voelt als een ontmoeting met een oude vriend.

LISA OSTERMANN
Lisa Ostermann speelt ‘Gezellig’, een mix van scherpe grappen, mooie liedjes, onverwachte wendingen en als je mazzel hebt flitsende special effects. Ostermann studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze schrijft en speelt ook voor onder andere het Klokhuis.

ROBIN BLOCK
Hij won de Grote Prijs van Nederland, speelde op vrijwel alle Nederlandse festivals en was onder andere te zien bij De Wereld Draait Door. Robin Block combineert dromerige popliedjes met krachtige songs. Sinds Robin een reis maakte naar Indonesië, waar zijn grootouders opgroeiden, schrijft hij ook liedjes in het Indonesisch.

THE GIVEN HORSE
Radio 3FM noemde het ‘Een stoerdere versie van Acda en de Munnik’. Marius van der Leij en Johannes Peetsma houden er van om reizen te combineren met muziek maken. Ze reisden naar verschillende landen met als doel: overleven van muziek. Zo reisden ze door de VS, Japan, Griekenland en Ierland. Het resultaat brengen ze nu naar de Haarlemse Vijfhoek.

tgLAVA
tgLava is een theatercollectief van Marije Scheerder, Liesbeth Rood en Jiske Gunkel. Sinds 2017 maken zij tragi-komisch, muzikaal locatietheater op en óver bijzondere locaties in Haarlem en Noord-Holland. In een van de Vijfhoekse huiskamers speelt LAVA hun pop-up voorstelling ‘Ladies in waiting’.

BLONDEBIZON
Theater & bloedmooie muziek. Twee actrices en een muzikant spelen een pakkend verhaal vol humor en tragiek. Geïnspireerd op tijdloze thema’s die ons blijven raken. blondeBIZON staat garant voor een theatraal feestje, mét inhoud!

DE BREEK
De Breek is de nieuwe band van David Pino, Sander van Munster en Steef Hupkes (Stanley en de Menzo’s). Prachtige Nederlandstalige indiefolk met een hoofdrol voor samenzang in de traditie van Crosby, Stills & Nash. Oogjes een tikje toe en zachtjes meedeinen!

HUN SPEELT
Sabine Krol en Charlotte de Vries zijn HUN, en spelen een greep uit hun nieuwe programma Alles is Wel. Bent u wel eens verdomd ongelukkig? HUN wel, en hebben zich daarom noodgedwongen gespecialiseerd in de krankzinnige wereld van depressies en pillen.
MEES
Verhalen, liedjes en onverwachte rariteiten! Met haar fluwelen stem, gitaar of ukelele, zingt, spreekt, kakelt en zwijgt Mees in alle toonsoorten. Mees neemt je mee in de hilarische wereld van kippendijtjes, vleugellamheid en ander vogelleed. Ook paradijsvogels, hopeloze hoogvliegers en roodgeneusde pimpelmezen komen aan bod.

VINCENT VAN REEN
Deze g singer-songwriter speelt al vanaf zijn 6e gitaar en werd beïnvloed door de melodische songs van James Taylor, het flamboyante gitaarspel van Tommy Emmanuel en de krachtige mix van verhalen en muziek door progressieve rock muzikanten zoals Steven Wilson. Zijn teksten zijn kleine verhalen met een twist.

Live op het plein vanaf 18.00 uur (voor iedereen gratis toegankelijk):

STANLEY EN DE MENZO’S
Henry van Loon, Martijn Hillenius, Steef Hupkes, Niels van der Laan en Jeroen Woe: het hele jaar lang gedragen zij zich als goedwillende cabaretiers, maar heel soms tonen zij hun ware aard. Dan veranderen zij in de bruutste acapella-boyband van de wereld: Stanley en de Menzo’s.

4Tuoze Matroze
Rampestampen, meedeinen, gieren van het lachen en lekker springen! In een opzwepend tempo speelt dit illustere gezelschap iederen met ongewone teksten over kapiteins op rondvaartboten, zeemietjes, mannen die zich meer man met een zeemeermin voelen en andere droevige kolder over heimwee en verlangen. De knallende afsluitervan het Vijfhoek Huiskamerfestival!
EN NATUURLIJK IS ER ’s AVONDS IN HET CAFE SILENT DISCO!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »