5 JAAR STADSLANDBOUW IN HAARLEM

mrt 14 • Prikbord • 1044 Views • Geen reacties op 5 JAAR STADSLANDBOUW IN HAARLEM

WIJ TELEN GROENTE!!

Kom 22 maart naar de Pletterij in Haarlem voor een avond vol film, presentatie en informatie over dit groeiende stadslandbouwproject.

Wij Telen Groente is hét landbouwbedrijf van de toekomst: biologisch, lokaal, kleinschalig en directe verbinding met de klant zonder voedselverspilling.

Deze vernieuwende vorm van landbouw heet Community Supported Agriculture, waarbij de klanten oogstaandeelhouders worden en zelf komen oogsten.

De 2 stadslandbouwtuinderijen van Wij Telen Groente bevinden zich aan de rand van Haarlem -vastgeplakt aan het Ramplaankwartier- en in de Haarlemmer Kweektuin in Haarlem Noord.

Iedereen die maar wil kan hier wekelijks biologisch (-dynamisch) geteelde groente komen oogsten.

Wel eens gehoord van snijbiet? Of meiraap? Heerlijke vergeten groentes  die je bij ons kan oogsten. Maar ook bekende groentes zoals sla, tomaten, komkommer,  aubergines en spinazie  worden volop geteeld.

Door groente dichtbij de afzetmarkt te telen is transport niet nodig. Je eet je groente rechtstreeks van het land: ‘s middags geoogst, ’s avonds vers op je bord.

Wil je graag  je handen uit de mouwen steken? Dat kan ook. Iedereen is welkom om mee te helpen met de tuinder op het land of in de kas.

Kortom het is duurzaam en gezond en je draagt op deze manier bij aan een betere leefomgeving.

Ben je geïnteresseerd om zelf te oogsten of wil je gewoon meer weten over Community Supported Agriculture en wat een stadslandbouwbedrijf nou eigenlijk is? Kom dan donderdag 22 maart om

19.30 uur naar de Pletterij in Haarlem. www.wijtelengroente.nl

Pletterij, Debat en Cultuur, Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem
www.pletterij.nl

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »