Stapels schoenendozen met cadeaus in Haarlem

nov 3 • Prikbord • 2268 Views • Geen reacties op Stapels schoenendozen met cadeaus in Haarlem

foto inleveren schoenendozen bij lokaal persberichtBrammer Haarlem is inleverpunt van Edukans Schoenmaatjes

Bij Brammer aan de Pieter Goedkoopweg 2 in Haarlem kan iedereen in de omgeving van Haarlem op 14 en 15 november schoenendozen voor Edukans Schoenmaatjes inleveren. De versierde en gevulde schoenendozen gaan als cadeau naar kansarme kinderen in Afrika, Azië en Oost-Europa. Elk jaar doen veel scholen, kerken en verenigingen in de omgeving van Haarlem mee met Schoenmaatjes.

Cadeau van kind tot kind
Edukans Schoenmaatjes is een jaarlijks terugkerende actie waarbij Nederlandse kinderen een versierde schoenendoos vullen met schoolspullen en speelgoed. Zo raken kinderen actief en creatief betrokken bij het leven van een kind in een ontwikkelingsland. Daarnaast leren ze om concreet spullen te delen met een leeftijdgenoot die het moeilijk heeft. In de afgelopen 20 jaar zijn meer dan 2,5 miljoen kinderen verrast met een cadeau.

Edukans
Schoenmaatjes is een actie van Edukans, een ontwikkelingsorganisatie gericht op onderwijs. Edukans helpt in ontwikkelingslanden kansarme kinderen naar school. Daarnaast organiseert Edukans scholenacties om kinderen in Nederland te betrekken bij ontwikkelingssamenwerking.

Meedoen
Deelnemers kunnen zich via edukans.nl/schoenmaatjes opgeven. Ze kunnen ook gratis standaard schoenendozen bestellen. De actie loopt tot de kerstvakantie. Dit jaar krijgen de kinderen weer een streepjescode die ze op hun schoenendoos kunnen plakken. Ze ontvangen persoonlijk bericht van Edukans naar welk land hun schoenendoos is verstuurd. Edukans hoopt dat dit jaar tienduizenden kinderen aan actie Schoenmaatjes mee gaan doen. De organisatie verwacht dat ook weer veel kinderen in Haarlem en omgeving Schoenmaatje worden.

Openingstijden inleverpunt schoenendozen Pieter Goedkoopweg 2, Haarlem
Vrijdag 14 november                15.00-18.30 uur
Zaterdag 15 november              10.00-12.30 u

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »